dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "Uniunea Europeană"

Pescarii de la malul Mării Negre s-au trezit că trebuie să dea banii înapoi. Este vorba de sumele primite ca ajutor de la Uniunea Europeană în perioada pandemiei de COVID-19. O mare parte dintre ei au primit deja somație, iar unii au și plătit. Din cele 18 firme, șapte sunt executate de ANAF, iar fiscul le-a pus sechestru pe nave. Nemulțumiți sunt și de problemele cauzate de războiul din Ucraina. Spun că minele pun în pericol activitatea lor.

Fermierii constănțeni au protestat și ei astăzi în portul Constanța, și în punctele de frontieră Negru Vodă și Isaccea. Aceștia se plâng că afacerile lor sunt puse în pericol din cauza cerealelelor care vin din Ucraina. Concuranța neloială îi nemulțumește, dar și suma despăgubirilor, insuficientă din punctul lor de vedere.

Plăcinta dobrogeană urmează să fie recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicație geografică protejată. România a învins Bulgaria după aproape doi ani de negocieri. Țara vecină va primi dreptul de a folosi denumirea, însă numai la nivel local, în regiunea de la sudul județului Constanța, pentru o perioadă de 10 ani. Demersurile pentru recunoașterea oficială la nivel European au început în anul 2017. Plăcinta tradițională din Dobrogea este și pe placul constănțenilor care fie o cumpără din patiserii, fie o prepară în casă.

Cozi imense la distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare. Constănțenii au stat la rând încă de la primele ore ale dimineții, când nici măcar nu se luminase afară, pentru a primii câteva produse precum, ulei, orez sau zahăr. Pachetele nu au fost însă suficiente pentru toată lumea, așa că până la nemulțumiri nu a mai fost decât un pas.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233